PLEASE HELP with Timefactor Update! - Forums

PLEASE HELP with Timefactor Update!

rated by 0 users
This post has 11 Replies | 5 Followers

Top 500 Contributor
Posts 16
Porkchop Xpress Posted: 18 Mar 2008 7:24 PM

 
 

            I just bought an Eventide Timefactor stompbox (serial # TF-01438) and I am trying to update to the newest version and I cannot get the update utility to recognize the Timefactor.  I have a Sony Vaio laptop running XP and it has two fully functioning 2.0 USB ports.  When I plug the Timefactor in it says that my hardware is ready to use then it disappears and the update utility tells me that “No Eventide MIDI devices are detected”.  I have tried uninstalling the drivers, reinitiating the Timefactor, unplugging and trying in different sockets, restarting my computer, etc…  In the Sound Device manager the Timefactor shows as fully functioning and enabled and in Location; 0.  All devices associated (i.e. USB, Line In, MIDI) are enabled.  Please Help!  I’m out of ideas.

 

Thank you,

Porks 

Top 25 Contributor
Posts 107
CloseSupport Analyst
Hi Porks, I received the email you sent to support@eventide.com. I will be following up with you in regards to your situation.
D. Rooney Audio Support Technician Eventide Inc. support@eventide.com
Top 500 Contributor
Posts 16

Awesome drooney!  I can't wait to get this pedal updated.  I honestly cannot imagine it sounding better than it does right now.  Thanks for the reply.  I'll be looking for your email.

 

-Porks 

Top 500 Contributor
Posts 16

 I replied to your email.  Update still not working.

Top 25 Contributor
Posts 107
CloseSupport Analyst

Hi,

I replied to your email earlier this morning. Thank you for providing your information. I have escalated your issue and you should be receiving additional instructions shortly, if not already.

Best of luck!

D. Rooney Audio Support Technician Eventide Inc. support@eventide.com
Top 500 Contributor
Posts 16
Thanks for the reply. I returned an email to Alan Chaput but I haven't heard back with any further action. Thanks
Not Ranked
Posts 3

I am having the same issues with my update. (SN TF 01052) Has there been any progess? Thanks, Mike

Not Ranked
Posts 4

Try another computer. 

I had this problem too.  In fact I went throught the process of having Sweetwater ship me a replacement (recomended by Eventide).  When I tried the replacement, I got the same error and knew it was the PC and not the TF.  So, I sent the replacement back and took my TF to work with me.  I did the update on my computer there with no problems.

 Hope this helps.

 

Not Ranked
Posts 3

Thanks mfrank. I will try it on my work computer. mike

Top 500 Contributor
Posts 8

i can get this to work on a laptop running vista, but not on my desktop running XP.  So it would appear the TF is okay (sn 06846).  it shows up in the XP devices menu as a USB audio device at location 0.  

 

In the update utility it says no midi input devices available and does not detect the TF.  I've done some searches on here but haven't had luck with any solutions.  Any ideas to help would be appreciated.

 

Thanks

Top 500 Contributor
Posts 8

Porkchop, 

Did you ever get your "no midi input devices" issue resolved?  I'm having the same issue and can't seem to find a fix.

Top 10 Contributor
Posts 2,751
CloseSupport Analyst

Make sure you have the latest version of the Updater. Disconnect all other USB devices. Try a different cable, and if that fails, different computer. Make sure you are using the power supply that came with the unit.

 

If all else fails, support@eventide.com

 

Page 1 of 1 (12 items) | RSS